ACS Corbeanca trebuie să mai performeze încă două luni la nivel înalt pentru a obține un mic record intern: un an de invincibilitate pe teren propriu. „Acasă”, pe stadionul din satul Tamași, Corbeanca – echipa din comuna cu același nume – este neînvinsă din 25 noiembrie 2018, când, în etapa a XII-a a Ligii a V-a ceda în fața Glinei cu 3-4. De atunci, Corbeanca a jucat zece meciuri pe propriul stadion, obținând două remize și opt victorii. Cinci dintre victorii sunt consecutive: 7-2 cu 1 Decembrie și 3-0 cu Victoria Tinganu în sezonul anterior al Ligii a V-a, respectiv 6-2 cu Buftea, 4-2 cu Glina și 3-2 cu Brăneștiul în actuala ediție a Ligii a IV-a. Pentru ultimul succes, însă, Corbeanca a trebuit să se întrebuințeze serios.
Nici nu a început bine jocul, că Brăneștiul a lovit surprinzător. După primele cinci minute, în care Corbeanca a pus presiune la careul advers (o lovitură liberă și două auturi repuse direct în suprafața de pedeapsă), Alexandru Iamandi pătrunde în careu, ajunge față în față cu Tănase și îl execută cu un lat plasat la colțul lung (0-1). Avea să rămână singurul șut pe poartă din registrul primei reprize pentru Brănești. A mai existat un șut spre poartă, fără rezultat, și, în rest, o dominare copioasă din partea gazdelor (opt șuturi spre și patru pe poartă în primele 45 de minute, alături de șase cornere).
Marius Vata, suveran
Corbeanca ar fi putut profita și de ezitările fundașului dreapta al Brăneștiului, Mădălin Păun, care a greșit în repetate rânduri, fiind salvat de dublajul perechii sale din defensivă, Marius Vata, căpitanul și, poate, cel mai bun jucător al oaspeților. Acolo unde Păun a ezitat, Vata a fost suveran, deposedând din aproape orice situație de joc și conducându-și cu siguranță linia de fund.
Mai întâi, în minutul 18, Păun greșește o intervenție la Mihai Frusina, dar este salvat de fanionul ridicat care îl semnalizează pe decarul gazdelor în ofsaid, altfel Frusina având să fi scăpat singur cu Velicu, goalkeeperul brăneștean. La faza imediat următoare, Păun vrea să îi paseze propriului portar, doar că atingerea de balon este prea moale și Corbeanca este aproape de gol, însă obține doar un corner. Corner care, urmat de o lovitură liberă, le permite gazdelor să se instaleze și mai adânc în jumătatea adversă. Același duel dintre Păun și Frusina avea să își consume un nou episod în minutul 34, când, din nou, greșeala lui Păun îl pune în situație favorabilă pe adversarul său, dar același Vata se dovedește providențial și respinge în corner. Loviturile de la colț pentru Corbeanca se înmulțesc, iar presiunea crește. De notat o ocazie a lui Constantin Nistor (min. 34), găsit cu o pasă în adâncime de George Lixandru, dar șutul pe jos se scurge pe lângă bara de la colțul lung.
Brăneștiul nu avea să mai reziste foarte mult asediului gazdelor. În minutul 42, Frusina, incisiv, periculos pe toată durata partidei, este faultat la 20 de metri central. În timp ce Brăneștiul se retrăgea pentru a-și pregăti zidul, Frusina bate repede, pe jos, în careu, George Lixandru preia și egalează. Chiar înainte de pauză, Cristian Nedea este avertizat pentru faulturi repetate.
O repriză încinsă
Deși, spre final de meci, soarele a intrat în nori, repriza secundă a fost suficient de încinsă pe teren. Înainte de toate, s-ar cere apreciat jocul Brăneștiului, care a revenit de la cabine cu mai mult curaj: construcții mai calculate și ieșiri mai calme din apărare. Începutul celei de-a doua reprize este, oarecum, similar celui din prima parte: pe un fond de dominare a gazdelor, Brăneștiul caută jocul pe contraatac, pornește o fază din propriul careu și reușește golul de 2-1 în minutul 55, când Valentin David reia cu latul o centrare din dreapta. Corbeanca avea să reînceapă alergarea după egalare.
În minutul 57, ziua nefastă a lui Mădălin Păun se înrăutățește printr-un cartonaș galben, venit pe fondul unui joc agitat de ambele părți, culminând în primul moment de tensiune majoră a reprizei: Mihai Gheorghe, antrenorul gazdelor, este sancționat cu cartonaș galben în aceeași fază cu Păun, iar, trei minute mai târziu – timp în care duritățile au continuat – antrenorul Brăneștiului îi cere arbitrului să oprească meciul. După câteva negocieri, spiritele par să se calmeze și jocul se reia.
În minutul 73, Frusina îl pune la încercare pe Velicu cu un șut zdravăn, portarul oaspete reușind să boxeze. Pe contraatac, Iamandi are o ocazie mare, dar Cosmin Tănase se opune golului, oferindu-le oaspeților primul din cele două cornere ale zilei, de abia în minutul 76. Nu se obține nimic notabil din respectiva lovitură de colț, așa că gazdele își reiau presiunea asupra porții oaspete, presiune simbolizată prin cele șapte șuturi pe spațiul porții doar din repriza a doua. Unul dintre ele s-a consemnat în minutul 84 și nu oricum, ci din lovitura de la 11 metri bătută puternic de Frusina, cu șiretul, în plasa de sus. 2-2, cu Frusina marcator și co-autor în acest joc.
Prelungiri tensionate
Se arată cinci minute de prelungiri. În chiar primul dintre ele, Mădălin Păun și Constantin Nistor se îmbrâncesc fără balon, undeva în spatele fazei de atac. Arbitrul nu tolerează gestul, Nistor vede roșu direct, iar Păun – cu a sa zi mai puțin reușită, începută cu seria gafelor din prima repriză și încheiată acum – vede al doilea cartonaș galben. Nu aveau să fie, însă, ultimele momente dramatice. Mai întâi, în minutul 92, Cristian Sîrbu, venit de pe bancă, jolly joker, reia cu latul din fața porții după o recentrare cu capul de pe dreapta, aducând victoria gazdelor, 3-2. Iar, până ca jocul să se reia, Sebastian Gălbinoiu (Corbeanca), aflându-se pe banca de rezerve, este sancționat cu roșu direct.
Un meci cu multe cartonașe, înclusiv roșii, în care Corbeanca a alergat după egalare, iar Brăneștiul a alergat pe contraatac, în care Frusina a fost o minte limpede în atacul gazdelor, iar Vata în apărarea oaspeților. Dacă ar fi existat o statistică a posesiei balonului, Corbeanca s-ar fi impus detașat. Însă, chiar și așa, poate că Brăneștiul nu merita să piardă, cel puțin nu pentru felul în care a revenit după pauză, căutând și găsind mai des careul lui Cosmin Tănase, construind mai atent și limitându-și erorile. Toate acestea și în contextul atacurilor furibunde ale gazdelor, care, în acest al zecelea meci consecutiv fără înfrângere „acasă”, au avut treisprezece șuturi spre poartă și unsprezece pe poartă.
ACS Corbeanca – CS Brănești 3-2 (1-1).
Liga 4, Ilfov, etapa 5, 28 septembrie 2019, ora 17:00.
Stadion: Central, Tamași/Corbeanca; teren: bun; timp: frumos, cer senin, 26°C.
Spectatori: circa 60.
Șuturi: 24-6 (dintre care pe poartă: 11-3); cornere: 7-2; semnalizări în ofsaid: 2-4; lovitura de start: Brănești.
Au marcat: George Lixandru (min. 42), Mihai Sebastian Frusina (min. 84, pen.), Cristian Sîrbu (min. 92) / Alex Iamandi (min. 6), Valentin David (min. 55)
ACS Corbeanca: Cosmin Victor Tănase – Silviu Mihai Gradea (cpt.), Mihai-Ionuț Andone, Cătălin Cristian Snagoveanu, Florin Mihai Matei, Mihai Sebastian Frusina, Alex Laurențiu Telea, Ionel Constantin Bărcănescu, Iulian Ștefan Vasile (min. 63, Nicolae Vintilă), George Lixandru, Alin Constantin Nistor.
CS Brănești: Nicușor Velicu – Marius Vata (cpt.), Laurențiu Ioaneși, Nicolae-Marian Bogocean, Mădălin Păun, Marian Voinescu, Alex Cioalcă (min. 75, Andrei Florea), Decebal Anghel, Valentin David, Cristian Nedea (min. 72, Mihai Lungu), Alex Iamandi
Cartonașe galbene: Nicolae Vintilă (min. 87) / Cristian Nedea (min. 44, faulturi repetate), Decebal Anghel (min. 45), Mădălin Păun (min. 57), Nicușor Velicu (min. 74, tragere de timp).
Cartonașe roșii: Constantin Nistor (min. 90), Sebastian Gălbinoiu (min. 92, de pe banca de rezerve) / Mădălin Păun (min. 90, cumul de cartonașe galbene)
