Axintele este o mica localitate de aproximativ 2000 de suflete din județul Ialomița. Satul respiră fotbal prin toți porii. Echipa Viitorul Axintele este port drapelul localității.
Axintele are un palmares impresionant la nivel de județ: un titlu de campioană a Ligii a 4-a, o promovare în Liga a 3-a, 3 Cupe ale României și 2 Supercupe la nivel județean.
Momentul de aur al fotbalului din Axintele l-a reprezentat meciul din Cupa României, disputant acasă, contra celor de la CFR Cluj, și încheiat 0 la 2 în favoarea actualei campioane a României.
Unul dintre cei mai reprezentativi jucători ai celor de la Axintele este Adrian Velu. Acesta a evoluat toată cariera doar pentru Viitorul Axintele, excepție făcând doar 3 luni petrecute la Muntenii Buzău și este unul dintre cei mai buni jucători din Ialomița, posesor a 5 titluri de golgheter la nivel județean.
Adrian Velu, care a prins în teren marile performanțe ale echipei, dar care este și astăzi un component de bază, ne-a oferit un scurt interviu:
R: Salut, Adi cum a apărut fotbalul în comuna Axintele?
A.V: Fotbalul are o istorie bogată în Axintele, în 1971 echipa s-a numit Recolta Axintele, iar din 2002 Viitorul Axintele.Clubul actual s-a înființat în 2011, luând locul clubului vechi, devenind astfel FC Viitorul Axintele, din Asociația Sportivă Viitorul Axintele.
R:Dispuneți de o bază sportivă modernă.Ce ne poți spune despre ea?
A.V: Până în 2011, când au venit investitori nu era așa modernă.Jucam pe un teren modest, fără tribune, doar cu vestiare.Odată cu aducerea de jucători la echipă, pretențiile au crescut și s-a investit în infrastructura sportivă din prezent.
R: Ai activat în Liga a 3-a, ce ne poți spune despre acea perioadă?
A.V: Bucuria promovării la Liga a 3-a a fost de nedescris, în special pentru mine. Jucând de la 14 ani pentru acest club și fiind singurul jucător din comună în acea echipă (zâmbește). A fost și o perioadă tristă. În etapa a 3-a am avut o altercație cu conducerea, deși eram căpitan și un om expotențial pentru echipă, am fost trimis în Liga a 5-a la echipa a doua drept pedeapsă.
R: Ce a urmat după această sancțiune?
A.V: În urma acelei decizii, m-am dus să joc în weekend-ul următor pentru Viitorul 2 Axintele, un meci acasă cu Fulgerul Fierbinți.Am marcat 3 goluri, în minutul 90 am cerut schimbare, dar delegatul echipei mi-a spus că mai e un minut de joc. În acel minut primesc o pasă, adversarul intră din lateral cu talpa pe piciorul meu de sprijin, dreptul, și mă accidentez. Verdictul: ligamentele încrucișate rupte și cartilaj. Tot ce visasem până în acel moment s-a năruit….(oftează)
R: Revenind la prezent, sunteți în Liga a 4-a, aveți un început bun de campionat.Vorbește-ne despre obiectivele din acest sezon.
A.V: Debutul de sezon este unul foarte bun, dar am întâlnit și adversarii modești. Excepție Victoria Muntenii Buzău etapa trecută. Obiectivul nostru nu este unul măreț, nu se vrea promovarea, ci să avem o echipă care să practice un fotbal frumos. Clasarea în primele 5-6 echipe ar fi rezonabilă.
R: Cum stăm la capitolul fotbal juvenil la Viitorul Axintele?
A.V: La acest capitol pot spune că stăm binișor în momentul de față. Nu avem un antrenor pentru copii și juniori, dar copii talentați avem. Când apare un copil mai talentat, credem în el și îi acordăm o șansă să crească pe lângă cei de la echipa mare.
R: Care sunt planurile de viitor ale echipei?
A.V: Nu pot spune că avem planuri mari de viitor.Să fim sănătoși și să jucăm în continuare de plăcere cu zâmbetul pe buze.
Lotul actual al FC Viitorul Axintele:
Portari: Băluța Marian, Strâmbeanu Iulian
Fundași: Nichita Costin, Ghiță Alexandru, Chiru Claudiu, Cristea Alexandru, Mirea Florin, Tudorel Marin, Vâlcu Marian, Nicuță Radu, Vasile Ion
Mijlocași:Marele Ion, Oancea Robert, Dan Ionuț, Velu Adrian, Neagu Robert, Ion Ionuț
Atacanți: Vasile Nicolae, Badea Alexandru, Cristea Radu
Antrenor: Dumitrache Marinel