Reporter: Dupa performantele tale din futsal ai ales sa te implici in minifotbal. Care este motivatia acestei tranzitii?
Virgil Bejenaru : Minifotbal este o pasiune mult mai veche, am jucat mult, si la aceasta varsta inca il practic impreuna cu multi prieteni din copilarie la echipa la care am inceput (n.r. Milan Tirgu Mureș), chiar dacă între timp am ajuns să jucam la old boys! La vârsta de 25 ani am interacționat și cu futsalul, cam atunci a pătruns această disciplină în România. Am fost captivat de acest sport datorită spectaculozității lui, a faptului că îți dezvoltă atât capacitățile fizice sau motrice,cât mai ales inteligența și rapiditatea în luarea decizilor! De mulți ani mă gândeam să îmi folosesc experiența acumulată în futsal pentru a câștiga un titlu național la sportul care îl îndrăgesc și îl practic din copilărie (n.r. minifotbalul), care statistic este cel mai practicat sport din România! Anul trecut mi s-a ivit aceasta oportunitate și am profitat la maxim de ea!
Reporter : De scurt timp ești implicat în minifotbal bifând un titlu de campion al României cu Nova Vita, dar și totodată și rolul de selecționer al României la minifotbal. Ce înseamnă pentru tine aceste lucruri?
Virgil Bejenaru: După cum am mai spus nu e deloc scurt timpul care l-am petrecut în minifotbal, practicând din adolescență acest sport într-un oraș cu tradiție cum este Tîrgu Mureșul, Într-adevîr este bruscă ascensiunea care am avut-o în ultimul an, dar asta se bazează și pe faptul că am întâlnit oamenii potriviți la timpul potrivit, pentru a reuți să îmi împlinesc unele vise ale copilăriei, cum ar fi acela de a fi campion național, de a evolua în competiții europene, dar mai de a mi se cânta imnul reprezentând țara pe care o iubesc, România! Am întâlnit niște oameni frumoși la Nova Vita și un finanțator serios, prin muncă, seriozitate, dar mai ales unitate și caracter am reușit să ne atingem pe național într-un singur sezon obiectivul. Pe plan european am fot la o secundă de cea mai mare surpriză întâlnită în acest sport,ca o echipă înființată cu 11 luni să câștige Champions League. Am pierdut finala continentală la loviturile de 7 metri, dar oricum și această este o performanță rarisimă! După câștigarea turneului național am fost cooptat în staff-ul federației în funcția de antrenor principal! De la prima interacțiune cu echipa națională, un turneu în Cehia, în compania formației gazdă care este campioana europeană și mondială în exercițiu, a Slovaciei și a Spaniei, mi-am dat seama că există potențial și aici, în baza de selecției jucători cu calități fizice și psihice deosebite și un staff dedicat care împreună crează mediul propice performanței. În concluzie acest an a coincis cu inplinirea unor vise ale copilăriei în plan sportiv.
Reporter : În aceste zile te afli în Australia la Campionatul Mondial de minifotbal. Ce așteptări ai de la acest turneu?
Virgil Bejenaru : Da,mă aflu în Perth Australia, împreună cu selecționata României. Participam la cea de-a treia ediție a Cupei Mondiale, unde se întâlnesc 32 de echipe naționale de pe toate continentele.Am intrat în competiție și la acest moment conducem în grupa noastră cu maxim de puncte acumulat în două meciuri, cu Nigeria și Ucraina , însă urmează un meci cu Libanul care dacă îl tratam cu aceiași determinare și seriozitate ne poate duce în optimile competiției! Din faza optimilor fiecare meci e cât o finală, deci vom avea de disputat încă patru finale pentru a încerca să ne împlinim încă un vis, titlul mondial! Fac precizarea că nu întâmplător ne gândim la acest titlu, România este de șase ori campioana europeanî în decursul timpului, și doar acest trofeu ne lipsește din palmares. Personal, ambiția mea este să joc toate meciurile posibile, la orice competiție particip,, asta înseamnă că dacă nu jucăm semifinala voi fi profund dezamăgit, iar dacă ajungem până acolo, sper să facem și ultimi doi pași către câștigarea trofeului! Mulțumesc pe această cale
celor de acasă, ce ne încurajează necondiționat și le promit că nu îi vom dezamăgi! Hai România!
Sursa foto : Arhiva personală facebook Virgil Bejenaru